Η κουζίνα

Η ΚΟΥΖΙΝΑ

Η κουζίνα μας βασίζεται αποκλειστικά σε παραδοσιακές συνταγές και στις αρχές που διέπουν την αυθεντική ναξιώτικη κουζίνα. Η παραδοσιακή κουζίνα της Νάξου είναι μια ξεχωριστή κουζίνα του Αιγαίου που ξεκινά απ’ τα προϊστορικά χρόνια και φτάνει μέχρι και σήμερα.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ...

Η κουζίνα μας βασίζεται αποκλειστικά σε παραδοσιακές συνταγές και στις αρχές που διέπουν την αυθεντική ναξιώτικη κουζίνα.

Η παραδοσιακή κουζίνα της Νάξου είναι μια ξεχωριστή κουζίνα του Αιγαίου που ξεκινά απ’ τα προϊστορικά χρόνια και φτάνει μέχρι και σήμερα. Ο πλούτος της βασίζεται στη Ναξιώτικη γη με τα μοναδικά προϊόντα της.

Τα προϊόντα μας κατά κύριο λόγο είναι βιολογικά και προέρχονται απ’ το μποστάνι και τη φάρμα μας.

ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΜΑΣ

Το μενού μας είναι αποτέλεσμα της μακρόχρονης εμπειρίας μας και η συνέχεια μιας οικογενειακής παράδοσης, αφού πλέον πρόκειται για την πέμπτη γενιά που ασχολείται με την εστίαση.

Καθημερινά ετοιμάζονται πιάτα με παραδοσιακά με υλικά που προέρχονται από την παραγωγή της οικογένειάς μας. Κρεατικά, τυροκομικά και λαχανικά φτάνουν ολόφρεσκα στο τραπέζι σας για να τα απολαύσετε στα καλύτερά τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΜΑΣ

SPECIAL ΠΙΑΤΑ

Εδώ και χρόνια το εστιατόριο Απόλαυση φημίζεται για τα σπέσιαλ πιάτα του, όπως το ρόστο το Απειρανθίτικο που είναι χοιρινό με σκόρδο και σάλτσα και σερβίρεται με ζυμαρικά ματσάτα.

Αντίστοιχα νόστιμο και ιδιαίτερο το χοιρινό στο πήλινο που φτιάχνεται αποκλειστικά στην Απόλαυση με μανιτάρια, γιαούρτι και γραβιέρα Νάξου. Αξίζει να δοκιμάσετε και τον κόκορα τον κρασάτο που εκτρέφεται από το μικρό αδερφό της οικογένειας, όπως και όλα τα κρεατικά.

Σχεδόν καθημερινά η γιαγιά μας ανοίγει παραδοσιακό φύλλο με τον πλάστη και ετοιμάζει λαχταριστή παραδοσιακή σπανακόπιτα. Διάσημο πιάτο μας είναι και το κατσικάκι Νάξου στο λαδόχαρτο, αρωματισμένο με θυμάρι και ρίγανη.

ΓΛΥΚΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ

Το γεύμα σας στην Απόλαυση θα κλείσει με χειροποίητο μωσαϊκό και ντόπια ρακί που φτιάχνει ο γιος της κυρίας Βούλας κάθε Οκτώβρη.

Το γαλακτομπούρεκο που περιλαμβάνεται στο μενού του εστιατορίου κλέβει τις εντυπώσεις με την πλούσια γεύση του: γάλα από τις κατσίκες της οικογένειας και αυγά από το κοτέτσι τους, σε συνδυασμό με τη μαγειρική μαεστρία της κας Βούλας.

Το αποτέλεσμα ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς! Το ίδιο και η καρυδόπιτα που θυμίζει “μαμά”!